SteriPEN Aqua UV-waterzuivering (waterfilters)


sinds 20-10-2021 21:50:24

  • Grote foto steripen aqua uv waterzuivering waterfilters caravans en kamperen overige caravans en kamperen
  • Grote foto steripen aqua uv waterzuivering waterfilters caravans en kamperen overige caravans en kamperen
  • Grote foto steripen aqua uv waterzuivering waterfilters caravans en kamperen overige caravans en kamperen
  • Grote foto steripen aqua uv waterzuivering waterfilters caravans en kamperen overige caravans en kamperen
Grote foto steripen aqua uv waterzuivering waterfilters caravans en kamperen overige caravans en kamperen Grote foto steripen aqua uv waterzuivering waterfilters caravans en kamperen overige caravans en kamperen Grote foto steripen aqua uv waterzuivering waterfilters caravans en kamperen overige caravans en kamperen Grote foto steripen aqua uv waterzuivering waterfilters caravans en kamperen overige caravans en kamperen
prijs: € 41,99
Locatie : Enschede  (Overijssel)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving


De Steripen Aqua waterfilter is een ideale handheld UV-waterzuiveraar voor noodsituaties thuis en onderweg, en voor op verre avonturen.

Gemakkelijk in gebruik; druk op de knop, hou de Aqua in het water en roer. Schoon en veilig gezuiverd drinkwater in een handomdraai!
Het SteriPEN Aqua UV-filter is effectief tegen:

 ● virussen
 ● bacterieën
 ● protozoa (incl. Giardia en Cryptosporidium)

SteriPen is de snelste, lichtste, meest eenvoudige en meest effectieve waterzuiveraar. Steripen maakt geen gebruik van chemicaliën en/of andere toevoegingen aan het water.

Het SteriPen Aqua uv-filter is sterk, duurzaam en betrouwbaar. Altijd en vooral veilig schoon drinkwater. In welke crisis je je ook bevindt. Betaalbaar en efficiënt; de Steripen Aque zorgt voor voldoende veilig schoon drinkwater voor jou en je gezin.
Water zuiveren met UV-licht
De SteriPen maakt gebruik van ultraviolette straling die het DNA van micro-organismen vernietigd zodat deze zich niet kunnen vermenigvuldigen, en ziektes kunnen veroorzaken. De werking van de UV-lamp is geheel automatisch. Deze werkt met microprocessor- en sensor-gecontroleerde timing. Met een druk op de knop wordt automatisch de microprocessor in werking gesteld die de timing en sensor in het water controleert. De UV-lamp gaat 3.000 liter mee (dat is bv. 2 liter per dag 4 jaar lang).
Snel veilig schoon water met Steripen
De SteriPen Aqua heeft ongeveer 90 seconden nodig om een liter water te zuiveren en 48 seconden voor een halve liter. Tijdens het gebruik van het UV-licht dien je de fles licht te bewegen, schudden of te roeren met de Steripen al naar gelang de wijze waarop je de Steripen in de fles doet.
Voorfilteren (met het pre-filter)
De Steripen Aqua is feitelijk geen waterfilter, maar een waterzuiveraar. De Steripen filtert er namelijk geen deeltjes uit, zoals een waterfilter dat wel doet. Het vernietigt en deactiveert schadelijke deeltjes, zodat het water veilig drinkbaar wordt.

Het is van belang om water te gebruiken dat redelijk vrij is van zwevende deeltjes. Is het water te zwaar verkleurd of zit het vol met veel zwevende deeltjes dan wordt het effect van het UV-licht enigszins gereduceert.

Het pre-filter van SteriPen, dat los verkrijgbaar is, komt hierbij goed van pas. Het pre-filter past op de meeste standaard wijdhalsflessen. Door middel van ronde rubberen "hals"-constructie kan de Steripen lekvrij in een pre-filter en omgekeerde Nalgene® fles gestoken worden. Je kunt ook iets anders gebruiken om het water voor te filteren, zoals een theedoek of shemagh.
Goede kwaliteit batterijen (een essentieel onderdeel van de Steripen!)
De Steripen Aqua werkt op 4 stuks penlite AA-batterijen (batterijen worden niet meegeleverd). Afhankelijk van het gebruikte type en merk penlites kun je tot zo'n 150 waterbehandelingen op een volle set batterijen uitvoeren. Aanbevolen batterijen zijn Lithium- en oplaadbare Eneloop penlites. Alkaline batterijen worden NIET aanbevolen.

Tip: Kies je voor oplaadbare batterijen dan adviseert Noodzaken om Eneloop batterijen te kiezen van minimaal 2400 mAh .

Gewicht:
De Steripen Aqua weegt 110 gram excl. batterijen (230 gram incl. batterijen).

Afmeting:
Steripen Aqua: lengte 19,3 cm
 

Onderstaand filmpje (duitstalig) geeft een uitgebreide uitleg over het gebruik van de Steripen Emergency, die in gebruik overeenkomt met de Aqua.<
Kenmerken: Kopen in EnschedeKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 27075360 Meld aan Aanbodpagina