Katadyn Active Carbon fles-adapter (cartridge met actief-koo


sinds 18-9-2021 03:04:18

  • Grote foto katadyn active carbon fles adapter cartridge met actief koo caravans en kamperen overige caravans en kamperen
  • Grote foto katadyn active carbon fles adapter cartridge met actief koo caravans en kamperen overige caravans en kamperen
Grote foto katadyn active carbon fles adapter cartridge met actief koo caravans en kamperen overige caravans en kamperen Grote foto katadyn active carbon fles adapter cartridge met actief koo caravans en kamperen overige caravans en kamperen
prijs: € 26,95
Locatie : Enschede  (Overijssel)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving


De Katadyn Carbon Cartridge is een perfecte aanvulling op het Katadyn Pocket waterfilter.

Het Katadyn actief-koolstof filter is ook een perfecte aanvulling voor je Sawyer Mini waterfilter of andere waterfilters die geen nare smaakjes, geurtjes, pesticiden, chemicaliën en organische stoffen uit het water halen.

De Katadyn Carbon Cartridge is een handige fles-adapter waarin actief koolstof zit dat chemicaliën, pesticiden en organische stoffen in het water reduceert en de smaak van het gefilterde water verbetert.

Met deze Carbon Cartridge verbeter je de smaak en geur van het gefilterde water. Ook de chloorsmaak die ontstaat door het gebruik van waterzuiveringstabletten, -poeder of -druppels kun je hiermee reduceren.

De Katadyn Carbon Cartridge past op de meeste populaire waterflessen zoals de standaard wijdhalswaterflessen en -waterzakken (Ø 5,3 cm, zoals o.a. de Nalgene Everyday 1 liter ), en is compatible met de meeste waterfilters. 

Bij de Katadyn Carbon Cartridge worden twee zakjes actief kool-navulling geleverd. Een zakje gaat zo'n 200 liter mee.

Wanneer het water weer een nare smaak en geur krijgt is dat een teken om het koolgranulaat te vervangen, of zodra het ongeveer 6 maanden in gebruik is geweest.

Op de plank zijn de zakjes onbeperkt houdbaar, zolang ze ongeopend zijn en droog bewaard worden.
Kenmerken Katadyn Active Carbon Cartridge fles-adapter:

 ● Handige lichtgewicht flesadapter voor de meest populaire waterflessen en waterzakken
 ● Reduceert pesticiden, chemicaliën en organische stoffen in het water
 ● Verbetert geur en smaak van het water
 ● Incl. twee zakjes actief kool-navulling voor in totaal zo'n 400 liter of 6 maanden
 ● Compatible met de meeste waterfilters, makkelijk aan te sluiten op drinkslangetjes
 ● Ook te gebruiken in combinatie met een Sawyer waterfilter zoals de Mini of Squeeze.

N.B. Probeer altijd zo schoon mogelijk water te vinden. Ook al kun je met actief kool chemicaliën en pesticiden reduceren, je weet nooit hoeveel daarvan er in het water zit, dat je uit een sloot of rivier wilt halen. Probeer water met enige menselijke impact te vermijden. Beter een smerig modderig watertje midden in een bos dan een schoon uitziende beek vlakbij een bebouwing waar meststoffen, pesticiden en andere zaken in terecht kunnen komen die je niet meteen ziet. Regenwater is ook een goede optie!

Gegevens:
Afmetingen: Ø 6 x 5,5 cm
Gewicht: 59 gram
Technologie: actief koolstofgranulaat
Inhoud verpakking: 1 fles-adapter en 2 zakjes actief-koolgranulaat voor ieder 200 liter

NB. de afgebeelde Nalgene waterfles en de slang worden niet meegeleverd.

 


 

Actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden. Actieve kool is een sterk adsorptiemiddel. De bekende Norit-tabletten zijn bijvoorbeeld ook gemaakt van actieve kool. Actieve kool wordt bereid door via een thermisch proces de gassen en onzuiverheden te verwijderen uit de koolstof.

Actieve kool heeft veel toepassingen in de geneeskunde (adsorptie van giftige stoffen), in de waterzuivering, procesindustrie (adsorptie van kwik en van dioxines en polychloorbifenylen (PCBs)) en om te ontkleuren (adsorptie van kleurstoffen) en te ontgeuren (adsorptie van geurstoffen).
- Bron: Wikipedia -


 

 


15,000+ klanten - Al meer dan 10 jaar specialist - Levertijd 1 - 2 dagen - Gratis v
Kenmerken: Kopen in EnschedeKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 26538806 Meld aan Aanbodpagina